Učno podjetje

2017/18


12. MEDNARODNI SEJEM UČNIH PODJETIJ V CELJU

 V torek, 13. februarja 2018, se je v Celju odvijal 12. mednarodni sejem učnih podjetij, na katerem je istočasno potekalo tudi državno tekmovanje učnih podjetij. Od leta 2006, ko je potekal 1. sejem učnih podjetij, se je veliko spremenilo: dogajanju se je priključilo veliko tujih učnih podjetij, stojnice so iz leta v leto boljše, lepše, ideje izvirnejše, učna podjetja pa pripravijo tudi interaktivno promocijsko gradivo. Na sejmu je sodelovalo 56 učnih podjetij iz Slovenije, Litve, Avstrije, Hrvaške, Romunije in Italije. Med njimi je bilo tudi naše podjetje Natur d.o.o., ki se ukvarja s prodajo naravne kozmetike.

S pripravami so začeli že decembra, ko so zmagali na šolskem tekmovanju učnih podjetij. Pripravili so veliko propagandnega materiala: poslovni načrt, radijsko in TV reklamo, power point predstavitev podjetja, spletno in face book stran, razne ponudbe, reklame letake, zloženko podjetja, račune, pogodbe, nagradno igro… Tudi letos je deloval sejemski radio, preko katerega so se predstavljala učna podjetja. Zadovoljni so bili tako s svojo predstavitvijo kot z obsegom prodaje. Pridobili so veliko izkušenj, ki jim bodo v življenju prišla zelo prav. Izkazali so se kot odlični, samozavestni poslovneži in zelo dobri retoriki, ki se znajdejo v vsaki situaciji.

V času sejma je potekalo državno tekmovanje učnih podjetij na katerem so ocenjevali razstavni prostor, osebje, izvirnost poslovne ideje … Vse stojnice so bile tematsko izvirno urejene, učna podjetja so se odlično izkazala s svojo kreativnostjo. UP Natur se je uvrstilo na 4. mesto učnih podjetij. Bravo!

 Naj se ob tej priložnosti zahvalimo donatorjem:

  • Selekt Pro, d. o. o.
  • MV Transport Nova, d. o. o.
  • A2EL Transport, d. o. o.
  • Kontus SG, d. o. o.
  • Lojtrca Skrivarnik, s.p.
  • Start bar, s.p.
  • Foto IVKO, s.p.
  • Foto OCEPEK, s.p
  • Svečko, s.p.
  • Vrtni center Jehart, s.p

Z njihovo pomočjo smo lahko oblikovali enkratno celostno podobo podjetja in zaposlenih.

 Darja Sovinc, univ. dipl. ekon.

Ogled fotografij >>

V četrtek, 14. 12. 2017, je na Srednji šoli Slovenj Gradec in Muta potekalo šolsko tekmovanje učnih podjetij. Tekmovanja sta se udeležila dva učna podjetja, UP Saturn in UP Natur. Ocenjevalno komisijo smo sestavljale Karmen Grudnik, Silva Ledinek in Darja Sovinc. Tekmovanje je potekalo po naslednjih kriterijih:

RAZSTAVNI PROSTOR:
• Urejenost razstavnega prostora (izvirnost ureditve)
• Poslovna dokumentacija (naročilnica, račun, predračun, dobavnica,…)
• Promocijsko gradivo (celostna grafična podoba – katalog, prospekt, zgibanka, vizitka …)

OSEBJE NA RAZSTAVNEM PROSTORU:
• Osebna urejenost, oznake z imeni
• Komuniciranje in odnos z obiskovalci (prijaznost, odprtost, dobra informiranost
o izdelkih in storitvah podjetja)
• Sposobnost sporazumevanja v maternem in angleškem jeziku

Oba učna podjetja sta bila zelo uspešna. Odločile so malenkosti. Na državnem tekmovanju učnih podjetij v Celju 13. 2. 2018 bo našo šolo zastopalo učno podjetje Natur.
Darja Sovinc, univ. dipl. ekon.

Ogled fotografij >>

2016/17

V ponedeljek, 23. 1. 2017, je v avli Srednje šole Slovenj Gradec in Muta potekalo šolsko tekmovanje učnih podjetij. Sodelovala so tri podjetja in sicer: UP Lesenko, UP 101 ljubljenček in UP Veganski greh.
Podjetja so najprej postavila stojnice svojih podjetij, na katerih so potem predstavljali in prodajali svoje izdelke. Pred tekmovanjem je vsako podjetje moralo podati izjavo za televizijo in sicer o tem, kako so se pripravili za tekmovanje, zakaj se jim zdi to pomembno in kako so prišli do poslovne ideje. Sejem se je pričel ob 9 uri. Izdelke so kupovali profesorji in dijaki Srednje šole Slovenj Gradec in Muta. Komisija je ocenjevala: urejenost razstavnega prostora, poslovno dokumentacijo, promocijsko gradivo, osebno urejenost, komuniciranje in odnos z obiskovalci ter znanje materinega in tujega jezika.
Po mnenju ocenjevalcev so se vsi udeleženci zelo dobro pripravili in odrezali, vendar je na koncu zmagovalec samo eden in to je po tesnem boju postalo podjetje UP Lesenko, ki se bo marca udeležilo državnega tekmovanja v Celju. Za najuspešnejšo prodajalko pa so kupci izbrali Zalo Miklauc iz UP Veganski greh.

Direktor 101 ljubljenček: Aljaž Zavernik
Direktor Lesenko: Jan Ošlak

Ogled fotografij >>
Prispevek na TV-ju >>


11. MEDNARODNI SEJEM UČNIH PODJETIJ

V sredo, 8. marca 2017, se je v Celju odvijal 11. mednarodni sejem učnih podjetij, na katerem je istočasno potekalo tudi državno tekmovanje učnih podjetij. Od 1. sejma leta 2006 se je veliko spremenilo. Med drugim se je priključilo veliko tujih učnih podjetij. Iz leta v leto so stojnice boljše, lepše, ideje izvirnejše, učna podjetja pa pripravijo tudi interaktivno promocijsko gradivo. Na sejmu je sodelovalo 56 učnih podjetij iz Slovenije, Avstrije, Hrvaške, Romunije in Italije. Med njimi je bilo tudi naše podjetje Lesenko d.o.o., ki posluje se ukvarja s prodajo lesenih modnih dodatkov.

S pripravami so začeli že januarja, ko so zmagali na šolskem tekmovanju učnih podjetij. Pripravili so veliko propagandnega materiala: radijsko reklamo, power point predstavitev podjetja, spletno in face book stran, razne ponudbe, reklame letake, zloženko podjetja, račune, pogodbe, nagradno igro… Tudi letos je deloval sejemski radio, preko katerega so se predstavljala učna podjetja. Zadovoljni so bili tako s svojo predstavitvijo kot z obsegom prodaje. Pridobili so veliko izkušenj, ki jim bodo v  življenju prišla zelo prav. Izkazali so se kot odlični, samozavestni poslovneži in zelo dobri retoriki, ki se znajdejo v vsaki situaciji.

V času sejma je potekalo državno tekmovanje na katerem so ocenjevali razstavni prostor, osebje, izvirnost poslovne ideje … Vse stojnice so bile tematsko izvirno urejene, učna podjetja so se odlično izkazala s svojo kreativnostjo. UP Lesenko se je uvrstilo med 10 najboljših učnih podjetij. Bravo.

Naj se ob tej priložnosti zahvalimo sponzorjem:
Finančno računovodske storitve Ošlak Anka s.p.
Struc kovačija Muta, d.o.o.
Struc Muta, d.o.o.
Bilancom, d.o.o.
Schmitz Cargobull, d.o.o.
Tovarna kos in srpov, d.o.o.
Modul, d.o.o.

Z njihovo pomočjo smo lahko oblikovali enkratno celostno podobo podjetja in zaposlenih.

Ogled fotografij >>

Dostopnost