Mentorica Olga Jeznik: Letošnji december so dijaki drugega letnika turistične usmeritve še posebej uživali pri strokovnem predmetu Animacija. Pripravili so lastne zamisli za »line dance« animacije (vrstni ples) in se praktično preizkusili kot animatorji. Svoje delo so zelo dobro opravili, pridobili pa na lastni samozavesti in sproščenosti, te značajske lastnosti pa so v  turizmu še posebej zaželene.

Aljaž Čas in Alen Skledar: Sošolce sva naučila kavbojski line dance ples. Idejo za najino animacijo sva dobila na you tubu. Oblečena sva bila kot kavboja.  V začetku se nama je malo zatikalo, ker sva nastopila prva. Vendar je kasneje vse steklo kot bi moralo. Udeleženci so povedali: »Odlična oprema, dober nastop in dobro vodenje«.

Sara Podlesnik: V četrtek 20. 12. smo imele dijakinje  Sara Podlesnik, Zala Melanšek in Teja Jakob line dance za naše sošolce in sošolke. Ime naše skupine je bilo Jelenčki SCSG. Ples smo izvedle v božičnem vzdušju in upamo, da smo komu polepšale dan. Izbrale smo si pesem Last Christmas, avtor pesmi je skupina Wham. Za naš ples smo imele 3 slike, ki smo jih energično predstavile in potem naše goste tudi naučile. Občutki so bili fantastični, saj so se vsi zabavali ter uživali v naši izvedbi. Naš ples smo predstavile tudi dijakom tretjega letnika GTT3, ki so sprva bili sramežljivi, potem pa so se vendarle pridružili plesu.

Zala Melanšek: Naučila sem se animirati večjo skupino ljudi in pridobila samozavest. Animacijo bi z veseljem ponovila, saj smo se poleg učenja novih plesov tudi neizmerno zabavali.

Neža Zabev: Skupaj z Lio, Lucijo in Nežo smo idejo za koreografijo dobile na you tubu in jo obogatile z lastnimi vložki. Kot animatorke smo se oblekle v enaka oblačila. Med izvedbo so bili sošolci sproščeni, zato je bilo delo z njimi zanimivo in zabavno, animacija pa je potekala po načrtu. Povedali so, da so se ob našem plesu zabavali in uživali. Naučile pa smo se, da je kljub temu animacijska aktivnost zelo zahtevna, saj moraš vanjo vložiti veliko energije in ves čas vzpodbujati udeležence (v našem primeru so bili to sošolci).

Mineja Pinter: Line dance in učenje kavbojskega plesa sošolcev mi je bilo všeč. Pri tem sem spoznala, da mora biti delo animatorja dobro organizirano, pripravljen mora biti na spremembe in se znajti tudi v situacijah, ki ne gredo po načrtih. Všeč mi je bilo tudi delo v paru. Kljub temu, da je bil ples zahteven, so se udeleženci pri izvedbi zabavali.

Tea Štruc:  Spoznala sem drugačen način učenja pri tem strokovnem predmetu. Kljub zabavi pa je bilo delo animatorja težko, saj v nekaterih situacijah nisva vedeli, kako odreagirati. Z veseljem bi ponovila animacijo, saj mi je takšen pouk všeč.

Eva Oserban in Vanja Forstner : Naredili sva lastno koreografijo za line dance animacijo. Oblečeni sva bili v enaka oblačila. Naučili sva se, da moraš pri vsaki animacijski aktivnosti dajati veliko energije, udeležence zelo vzpodbujati, da potem dobro sodelujejo.

Ogled fotografij >>

Dostopnost