ZAKLJUČNA PRIREDITEV NATEČAJA  MOJA DOMOVINA

“Gozdovi – les, naravno bogastvo in prihodnost moje domovine”

 

V torek, 6.6.2017, sva se z mentorjem, g. Romanom Založnikom, udeležila zaključne prireditve  natečaja Moja domovina “Gozdovi – les, naravno bogastvo in prihodnost moje domovine”. V natečaju je bil udeležen tudi Klemen Smolar, ki pa se prireditve iz objektivnih razlogov ni mogel udeležiti. Prireditev je potekala med 13. in 14. uro na III. gimnaziji Maribor. Program so sestavljali prijazni nagovori zaslužnih za ta projekt, predstavitev samega natečaja in branje odlomkov nekaterih nagrajenih literarnih del, program pa je lepo popestril tudi dekliški pevski zbor gimnazije. Po podelitvi priznanj nagrajencem, med katerimi sva tudi midva s Klemnom, in mentorjem nas je pričakal še prigrizek.

Na kakšen način sva s Klemnom sploh sodelovala na omenjenem natečaju?

Klemen s fotografskimi izdelki, jaz pa s prostim spisom Pripoved gorskega javorja.

S tem prispevkom sem želela opozoriti, da nas drevesa spremljajo na mnogih področjih življenja, zato je prav, da jih spoštujemo in jim nudimo odnos, kakršnega zaslužijo, namreč prijateljski. Posebej sem se dotaknila področij našega vsakdana, v katera segajo drevesa.

V veselje mi je bilo sodelovati na tem natečaju, saj nudi priložnost in čas za razmislek o aktualnih problematikah okolja. Vsako leto se dotični natečaj dotakne drugačne teme, osnovnošolci in dijaki pa dobijo možnost za izlitje svojih mnenj, predstav, čustev, videnj,… glede obravnavane tematike skozi fotografske, literarne in likovne izdelke.

Literarni prispevek

Priznanja

Naja blaznik Lesičnik,                 GTT4

 

 

Dostopnost