Tudi v letošnjem šolskem letu smo na naši šoli sodelovali v nacionalnem projektu Rastem s knjigo, katerega namen je povečati bralno pismenost mladih ter spoznati splošno knjižnico v svojem kraju izobraževanja.

Dijaki prvih letnikov (PV1, E1, GTT1, OT1, T1, OL1, M1 in GH1) so v dar prejeli knjigo, ki je bila izbrana na nacionalni ravni. Letos je to roman knjižničarke Marjane Moškrič Sanje o belem štrpedu. Beli štrpedo je pozitivno mitološko bitje, ki naj bi ljudem prineslo neko novo spoznanje. Vmes pa se pojavi tudi črni štrpedo, ki na svet in ljudi deluje negativno. Gre za izjemno kakovostno mladinsko literaturo, ki bralcem prinaša sporočilo: »Dovolj nam je – dovolj izkazovanja moči, delitve na bogate in revne, dovolj nepotrebnega trpljenja, nasilja, vojn, trpinčenja, negativizma … Spremenimo svet na bolje!«

Knjižničarka ga. Darja Hribernik je dijakom na zanimiv način predstavila še vsebine novejših leposlovnih knjig in jih preko predstavitev posameznih knjig seznanila z aktualno problematiko današnjega sveta: pomembne odločitve v življenju, vztrajnost, šport in podobno. Po predstavitvah knjig pa je knjižničarka ga. Miša Javornik predstavila še elektronske vire, ki so vedno bolj aktualni, dostopni ter uporabni.

Knjižnico v Slovenj Gradcu smo obiskali v štirih terminih, 9. 3. 2017 pa projekt za letošnje šolsko leto tudi zaključujemo.

Dijaki PV1 in OT1 so Knjižnico Radlje bo Dravi v okviru tega projekta obiskali že v začetku šolskega leta 2016/2017.

Knjižničarka: Lidija Ajtnik, prof.

Ogled fotografij >>

Dostopnost