V četrtek, 25. 4. 2024 smo za 2. letnik PTI program lesarski tehnik organizirali strokovno ekskurzijo v podjetje JELOVICA d. o. o. Škofja Loka

Želimo se zahvaliti za predstavitev podjetja Jelovica d. o. o. ki se ponaša s stoletno tradicijo razvoja in oblikovanja energijsko varčnih hiš, oken in vrat. Veljajo za vodilnega slovenskega proizvajalca energetsko varčnih in okolju prijaznih hiš, oken in vrat, ki proizvode ponuja na 25 svetovnih trgih. Energijsko varčna lesena okna Jelovica so proizvedena v Sloveniji, odlikuje jih skladje sodobnega dizajna in bogate tradicije oblikovanja lesa. Na področju montažnih hiš in objektov Jelovica sodi med evropske pionirje energetsko varčne lesene gradnje. Podjetje je postavilo že preko 12.000 energijsko varčnih hiš, obenem Jelovica uživa zaupanje zahtevnega trga gradnje naselij, energijsko varčnih javnih objektov, turističnih apartmajskih objektov in večstanovanjskih hiš.

Poleg ogleda podjetja Jelovice so si dijaki ogledali tudi državno tekmovanje lesarskih šol Slovenije, ki je ravno ta čas potekalo v Škofji Loki.

Zapisal:

Stanko Robnik

Dostopnost