IMG_5412Delavnica je bila izvedena  v sredo, 21. 12. 2016, v prvem letniku prodajalcev, po pouku,  v okviru psihologije prodaje, modul M3.
Delavnico smo izvedli v sodelovanju z Ekološkim društvom Slovenj Gradec, ob pomoči ge. Zuhre Horvat in njenih sodelavcev, v prostorih gimnazije Slovenj Gradec.
Ekološko društvo je zelo aktivno na področju razvoja zavesti o uporabi trajnih vrečk pri nakupovanju.
Zavest o uporabi trajnih vrečk želimo razvijati in spodbujati tudi na naši šoli.
Prvi letniki programa trgovec so s to delavnico postali tudi glavni akterji na tem področju. V kratkem času pripravljamo tudi sprejem Svečane zaobljube, da bomo povsod, tako doma kot širše v družbi, po svojih najboljših močeh prispevali k razvoju zavesti o trajnostnem razvoju, torej tudi k uporabi trajnih vrečk.

Na delavnici smo v uvodu poslušali kratko predavanje o delovanju društva nato pa smo se pod vodstvom izkušene mojstrice lotili oblikovanja trajnih vrečk.
Vsak dijak je od doma prinesel staro majico, iz katere je, s pomočjo škarij in brez šivanja, nastala uporabna trajna vrečka.
Zbirka bolj ali manj pisanih vrečk je shranjena na šoli in bo kmalu tudi postavljena na ogled (razstava se pripravlja v sodelovanju s prof. Hergoldom, aranžerstvo).
O vzdušju na sami delavnici pa naj spregovorijo še fotografije :) 

Zapisala: Alenka Rapuc

Ogled fotografij >>

Dostopnost