Ekskurzija v Milano

 

V okviru strokovnega izobraževanja in izbirnih dejavnosti v programih Gastronomsko-turističnega tehnika smo se v nedeljo, 9. 2. 2020, odpravili na strokovno ekskurzijo v Milano.
Potovali smo razredi: GTT1, GTT2 in GTT3, s profesorji spremljevalci: Mateja Gorišek, Roman Živič, Janja Žigart, Roman Založnik in Janko Uršnik.
Najprej smo si v dopoldanskem času ogledali mednarodno borzo turizma oz. Borsa internazionale del turismo (BIT) na milanskem sejmišču, kjer so se predstavljale italijanske regije, različne tuje države s celega sveta in turistične agencije. Po dvournem ogledu sejma smo se odpeljali v center Milana, kjer smo si skupaj ogledali najlepšo gotsko katedralo v severni Italiji – il Duomo, najstarejše nakupovalnio središče v Milano, ki se imenuje Galleria Vittorio Emanuele II in najslavnejšo operno ter gledališko hišo – il Teatro alla Scala. Po ogledih smo imeli čas za samostojno raziskovanje mestnega središča in za kosilo. Pozno popoldan smo se vrnili domov, kamor smo prispeli v zgodnjih jutranjih urah naslednjega dne, saj je vožnja trajala več kot osem ur.

Ogled slik …

Dostopnost