Projekt: Svetovni dan turizma, 26. 9. 2019

Na Trgu svobode v Slovenj Gradcu smo tudi letos z dijaki GTT4 organizirali tradicionalno prireditev ob svetovnem dnevu turizma, ki je tokrat potekal na temo: delovna mesta v turizmu, boljša prihodnost za vse. Štirje dijaki so pod mentorstvom profesorice Vesne Robnik izvedli vodene oglede mestnih znamenitosti in v sončnem dnevu popeljali 270 dijakov in 40 osnovnošolcev. Na stojnicah so se oglasili tudi lokalni prebivalci, zaposleni v turizmu, učitelji, ravnatelji, novinarji in z dijaki razpravljali o problematiki delovnih mest v turizmu.
Profesorica Olga Jeznik je že v šoli pripravila dijake za delo na stojnicah, kjer so prikazali štiri različna delovna mesta in poklice v turizmu: hotelska recepcija, turistični animator, tržnik turistične agencije in informator TIC.  Vlogo promotorke je, v odsotnosti manjkajoče dijakinje, prevzela prof. Jeznik. Obiskali so nas tudi novinarji Koroškega radia in lokalnega časopisa Koroški glasnik ter regionalnega portala Koroške novice.
Dijaki GTT4 so svojo nalogo dobro opravili, saj so bili zelo prepričljivi, tako pri vodenju kot na stojnicah. Vsi smo se z veseljem pogovorili z obiskovalci ter opozorili na zelo perečo problematiko na našem strokovnem področju.

 

Nekaj četrtkovega utripa pa lahko vidite na tej povezavi in na naših slikah.

Šola v medijih, Koroske novice, 27. 9. 2019:

https://www.koroskenovice.si/novice/ob-svetovnem-dnevu-turizma-so-dijaki-v-slovenj-gradcu-opozarjali-na-problematiko-turisticnih-poklicev-foto/
Zapisala: Olga Jeznik

 

Dostopnost