Odzvali smo se vabilu OŠ Šmartno pri Slovenj Gradcu in vrtca Leseni škrat ter navdušili z igro

Dijaki 4. letnika predšolske vzgoje so v četrtek, 8. 11. 2018, s poučno in zabavno ekološko obarvano igro Pujs si želi kolo zabavali učence od 1. do 6. razreda. V OŠ so bili povabljeni v okviru prireditve Sprejem prvošolčkov.

Učenci različnih starosti so napeto spremljali zaplet in razplet igre ter trepetali zaradi hudobnega volka in navijali za ubogega pujska, ga spodbujali ter navijali zanj in njegove živalske prijatelje. Zgodba o prijateljstvu se jih je dotaknila, saj sporoča, da lahko prijatelji premagajo vse, če si nesebično pomagajo, hkrati pa skrbijo za čisto okolje  ̶  za gozd, v katerem prebivajo.

Na koncu so si vsi oddahnili, saj je dobro premagalo zlo. Učence so zelo pritegnili tudi glasbeni vložki – petje in igranje dijakov na Orffova glasbila, klavir in kahon (mentorica prof. Petra Straunik). Z močnim aplavzom so nagradili nastopajoče dijake in se jim pridružili na odru ter preizkusili kostume, maske in tudi zaigrali na glasbila.

Prav tako so zaigrali tudi predšolskim otrokom v vrtcu leseni Škrat (Šmartno pri Slovenj Gradcu) in tudi tu navdušili najmlajše občinstvo.

Mentorica: Andreja Breznik

Ogled fotografij …

Dostopnost