Valencia, 28. 10.-17. 11. 2018

Dijaki razreda GTT3 Tea Štruc, Lia Molari, Sara Podlesnik, Mineja Pinter, Vanja Forstner, Zala Melanšek, Alen Skledar in Aljaž Čas  smo se 28. 10. 2018 v okviru  projekta Erasmus+ odpravili na prakso v Valencijo. V prvem tednu nas je spremljal profesor Aleksander Camlek.

Prvi dan smo v dvojicah spoznali družine, pri katerih živimo. Vsi so nas zelo lepo in z odprtimi rokami sprejeli, po enem tednu pa smo se že kar dobro spoznali. Lepo skrbijo za nas, nam prijazno pomagajo in okusno kuhajo. Večinoma govorijo špansko in se zato trudimo sporazumevati, kolikor se da, v njihovem jeziku. Sporazumevamo se z mimiko in rokami, a se konec koncev vse dogovorimo.

V prvem tednu smo se sestali tudi s predstavniki ekipe Esmovie, ki sodelujejo v tem projektu in so nam pokazali podjetja, pri katerih izvajamo prakso – to so hoteli, izposoja koles, prodaja apartmajev in promocija na segwayih. Na uvodnem sestanku so nam povedali potrebne informacije in predstavili vsa navodila, opravili pa smo še manjši tečaj španščine za boljše sporazumevanje. Dobili smo vozovnico za mestni promet, na katerem smo imeli prvih nekaj dni manjše težave, sedaj pa smo se vsi že navadili in brez težav obvladamo orientacijo mesta kot tudi vsa prevozna sredstva, s katerimi se srečujemo vsak dan na poti v službo. Spoznali smo tudi mesto in večje znamenitosti, ki so nam jih razkazali naši partnerji iz ekipe Esmovie. Tudi v podjetjih so nas že veliko naučili in s svojo dobro voljo in sproščenim odnosom popestrili naše delo. Vsi že pridno pomagamo pri delu in se počasi navajamo na samostojnost. S tem smo pridobili že nekaj izkušenj. Večina se nas lahko sporazumeva v angleškem jeziku, a se moramo z nekaterimi strankami potruditi tudi v španščini.

Med vikendom smo si ogledali biopark Valencija. Vsem nam je bil zelo všeč, saj smo videli veliko živali, prav tako pa smo bili presenečeni nad urejenostjo parka.

V prostem času se radi podamo tudi po nakupih in pa seveda na plažo, kjer je nekaj pogumnih tudi zaplavalo. Pred nami sta še dva tedna in upamo ter verjamemo, da se bomo naučili še veliko novega ter se ob tem prijetno zabavali.

Slike

 

 

 

Dostopnost