V petek, 10. maja 2024, so dijaki 2. letnika programa Gastronomske in hotelske storitve izvedli projektni dan z naslovom Testo. Staršem in profesorjem so predstavili, kar so več mesecev pripravljali pri različnih predmetih.
Pripravili so predstavitev razreda, svoje dobrote so poimenovali po angleško in nemško. Naredili so poskus, pri katerem so ugotavljali, koliko sladkorja potrebujemo, da kvas v testu najbolje vzhaja. Vsak je predstavil značilnosti testa, iz katerega je naredil jed. Računali so kalkulacijo DDV-ja in prodajne cene. Izračunali so, koliko stanejo sestavine, ki jih potrebujemo za en izdelek, kolikšen je pri tem DDV in koliko bi stale sestavine, če v ceno le-ta ne bi bil vključen.
V kuhinji so iz različnih vrst testa pripravili jedi in jih ponudili gostom.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid025gjxvzmUrqzHBhSRNc3Kk6Kz9D8w25q88RGQdFfiKUHzTaoFf2FpE1MkPDfrBgoEl&id=100063512533157

Dostopnost