ŽIVIMO TRAJNOSTNO!

Trajnostni način je odgovoren način življenja.

Začne se s preprečevanjem onesnaževanja in uporabo bioloških živil, obsega pa tudi varčevanje z energijo. V ta namen kupujemo pohištvo reciklirane izdelave, oblačila pravične izdelave ter pri nakupovanju uporabljamo vrečke iz blaga.

Zavest o trajnostnem načinu življenja je močno prisotna tudi v tretjem letniku bodočih vzgojiteljev. Le-ti pa želijo to zavest širiti tudi med ostale dijake in širše v družbi.

V ta namen in v okviru projekta na temo trajnostnega razvoja je nastala DELAVNICA TRAJNIH VREČK.

Dogodek se je zgodil v ponedeljek, 11. 3. 2024, s pomočjo dveh predstavnic Ekološkega društva Slovenj Gradec, ge. Marije Obreza in ge. Majde Ogriz.

Ga. Obreza je pripravila poučno predavanje o trajnostnem razvoju, nato pa nam je s pomočjo ge. Ogriz je pokazala, kako se iz stare majčke lahko naredi trajna vrečka.

Poglejmo si nekaj izjav naših dijakov:  

Zala: «Delavnica izdelave trajnih vrečk je bila zabavna in praktična.«

Larina: «Zelo mi je všeč ideja trajnih vrečk, saj so okolju prijazne.«

Lea: «Ob izdelovanju trajnih vrečk mi je bilo zelo prijetno, saj sta bili ga. Marija in ga. Majda vedno na razpolago za pomoč.«

Obe predstavnici Ekološkega društva sta nam čudovit vzgled, naše trajne vrečke, ki so razstavljene v avli šole na Muti, pa nas stalno opominjajo, da se moramo ekološko obnašati.

Naj spregovorijo še fotografije, ki jih je naredila ga. Marinka Dretnik.

Zapisali: dijaki PV3 z učiteljico Alenko Rapuc                                                          

 

 

 

https://photos.google.com/u/3/share/AF1QipNQ_UhHoIyMALgR6GTPeEqwZIpzlRlkCAGHB_CDpvcvQD4McqMn83eMhIof9M0uTA?key=RXhLeVZGVzN3MU5UNEl1QXlwU3FuamFfTmVzQUt3

Dostopnost