V sredo, 27. 9. 2023, smo že 43. zapored praznovali svetovni dan turizma. Kot vsako leto smo tudi na ta dan imele dijakinje GTT4 na Glavnem trgu v Slovenj Gradcu postavljeno stojnico, organizirale pa smo tudi vodenja za vse zainteresirane obiskovalce.

Na izvedbo tega dne smo se intenzivno pripravljale skoraj tri tedne. Za dobro promocijo smo nekaj dni pred dogodkom na Koroški radio poslale posneto reklamo, katero so nato prebrali v etru. V šoli smo zbrale vso literaturo za načrtovanje vodenja in skupaj pripravile načrt za izgled naše stojnice. Prav tako smo se za vodenje pripravljale na samem terenu in naredile dva plakata za stojnico. Dober teden dni pred vodenjem smo skupaj organizirale tudi urnik vodenja in določile, katera od nas bo vodila določeno skupino. Podale smo tudi termin za vodenje zunanjih obiskovalcev.

V sredo, 27. 9. 2023, smo se nato zbrale pred stojnico in jo pripravile s pomočjo naše profesorice Lidije Ajtnik, ki nas je ves čas podpirala. Stojnico smo okrasile s pomočjo našega promocijskega materiala iz Srednje šole Slovenj Gradec in Muta ter reklamnega materiala iz TIC. Na stojnici smo imele tudi pomanjšano traso poti in bonbone. Na levi in desni strani stojnice sta stala velika plakata, katera smo predhodno naredile v šoli. Na enem letaku je bila velika trasa poti z opisanimi točkami, kaj vse si bodo obiskovalci ogledali, na enem pa opis teme ter ideje v skladu z letošnjo temo svetovnega dneva turizma.

Stojnico in naše izjave je posnela Koroška televizija. Nekaj čez 10. uro smo pričele z vodenji. Udeležili so se jih tudi nekateri razredi Srednje šole Slovenj Gradec in Muta, ki so prihajali po dogovorjenem urniku. Kot zadnji so se jih udeležili tudi učenci izbirnega predmeta Turistična vzgoja iz Osnovne šole Neznanih talcev Dravograd, ki so bili z vodenjem več kot navdušeni. Nenapovedano se je vodenja udeležila tudi manjša skupina učencev iz Tretje osnovne šole Slovenj Gradec, katerim smo z veseljem predstavile stojnico in del znamenitosti Slovenj Gradca.

V času vodenj se je na stojnici oglasilo lepo število ljudi, katerim smo z veseljem predstavile letošnjo temo in naš izobraževalni program. Vodenja so izjemno uspela in dan turizma nam je prehitro minil. Bile smo zelo zadovoljne s samo izvedbo projekta ter povratnimi informacijami obiskovalcev.

  Tia Trstenjak, GTT4  

                                                                         

Mentorica: Lidija Ajtnik, prof.
 
 
Dostopnost