V sredo, 5. 10. 2022, organiziramo za dijake 4. in 3. letnika gastronomsko turistični tehnik   strokovno ekskurzijo – pouk na terenu –  spoznavanje Toskane. Strokovna ekskurzija je del obveznega programa dijakov smeri Gastronomsko-turistični tehnik v okviru projekta, kjer bodo dijaki pod strokovnim vodstvom sooblikovali in izvedli ekskurzijo.

Zbor dijakov bo ob 22.50 uri na glavni avtobusni postaji v Slovenj Gradcu. Dijaki bodo lahko vstopali na drugih avtobusnih postajah od Mute do Črne na Koroškem in naprej do Slovenj Gradca in naprej do Velenja.

ODHODI iz avtobusnih postajališč: SREDA, 5. 10. 2022:

– AP Spodnja Muta: 21.05

– Glavna AP Dravograd: 21.20

– AP Črna na Koroškem: 22.05

– AP Mežica: 22.15

– AP Prevalje: 22.25

– AP Ravne na Koroškem, gramoznica: 22.35

Slovenj Gradec, glavna avtobusna postaja: 22.50

-AP Tomaška vas:23.15

– Mislinja, glavna avtobusna postaja: 23.25

– Velenje: 24.00

Prosimo, da ste na mestu odhoda vsaj 10 minut prej!

Priporočamo, da imate zraven manjši vzglavnik in lažjo odejo, saj bomo prvo noč prespali ob vožnji v Italijo na avtobusu.

Čeprav na mejnih prehodih ni več kontrole  PCT pogoja, morajo vsi dijaki imeti ves čas potovanja s seboj veljaven potni list ali osebno izkaznico in veljavno kartico evropskega zdravstvenega zavarovanja (modra).

Potujemo s turistično agencijo Žnider’s Turizem. Za prvo noč in zajtrk priporočamo hrano iz nahrbtnika, manjše prigrizke bodo dijaki lahko kupili tudi na avtocestnih postajališčih v času postankov. Za celoten izlet pa priporočamo predvsem primerna oblačila in udobno obutev, ki so primerna za hojo po mestih in letni čas ter vremensko napoved.

V Toskani si bomo v četrtek ogledali mesto Firence, v petek nadaljujemo z ogledi mest Siena in San Gimingnano, prenočujemo v istem hotelu, v kraju Montecatini Terme. V soboto pa si bomo ogledali še mesti Pisa in Lucca ter se po kosilu vračamo v Slovenijo.

V hotelu, kjer prebivamo bo poskrbljeno za dve večerji in dva zajtrka. V času ogledov mest bomo poskrbeli, da bo dovolj časa tudi za manjše kosilo v lastni režiji.  Priporočamo, da imajo dijaki za celoten izlet 80 do 100 EUR žepnine za prigrizke, pijačo, sladoled, kosila, kakšen spominek idr. V soboto je predviden prihod nazaj v Slovenj Gradec med 22.00 in 24.00.

V sredo, pred strokovno ekskurzijo, opravite doma hitri antigenski test na Covid. V primeru pozitivnega rezultata ostanite doma in poskrbite za uradno zdravniško potrdilo, da dobite povrnjen denar, saj imate sklenjen tudi rizik odpovedi, ki to omogoča.

Priporočamo tudi, da imate več čas potovanja ob sebi vsaj eno masko FFP2, ki jo uporabite v  primeru, da bi zboleli na strokovni ekskurziji v Italiji.

NAMESTITEV: ČETRTEK IN PETEK: 6. IN 7. OKTOBRA 2022

HOTEL RAPHAEL, Via Derna, 9, 51016 Montecatini Terme (PT), Italija.

Tel.:+39 0572 70 161 (recepcij), http://www.raphaelmct.it

Profesorji spremljevalci: Janko Uršnik, Mateja Gorišek in Lidija Ajtnik

Dijaki bodo v skladu z navodili profesorjev pripravili tudi poročilo iz ekskurzij.

Vse dijakinje in dijake opozarjamo, da pravočasno odjavite malico na šoli.

Želimo vam prijetno in poučno potovanje.

Obvestilo je pripravil:

Janko Uršnik, prof.

Dostopnost